Warszawska Grupa CB & KF - 7 AM - CB Radio : Które radio na bazę - Warszawska Grupa CB & KF - 7 AM - CB Radio

Skocz do zawartości


Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Które radio na bazę KPO DX 5000 czy Albrecht 485S

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   Irek Płudy 

  • Użytkownik
  • Grupa: Whiskey Golf
  • Postów: 12
  • Rejestracja: 16-październik 13
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:KO02LI

Napisano 04 listopad 2013 - 23:32

Witam, nastawiam się w najbliższym czasie na zakup radia CB na bazę i nie mogę się zdecydować między KPO DX-5000 a Albrecht 485S. Opinii na temat KPO DX 5000 się już naczytałem i nasłuchałem. Większość pochlebnych, ale też nie bez mankamentów. Mało za to można znaleźć o Albrechcie 485S. Może ktoś miał do czynienia z tymi radiami i pomógł by mi w podjęciu ostatecznej decyzji?
Sklep Konektor pisze że "Produkty sygnowane logiem Albrecht odznaczają się ponadprzeciętną jakością wykonania oraz bardzo dobrymi parametrami. Marka Albrecht to gwarancja dobrego zakupu."
Warto jednak to skonfrontować z końcowymi użytkownikami obu radii.
Pozdrawiam Irek Płudy

Edit Przepraszam przez nieuwagę wpisałem posta w nieodpowiednim dziale, proszę o przeniesienie do odpowiedniego.

Użytkownik Irek Płudy edytował ten post 04 listopad 2013 - 23:37

0

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   Jarek Grochów 

  • Warszawska Grupa
  • Grupa: Moderator
  • Postów: 1051
  • Rejestracja: 24-listopad 09
  • Znak KF:SQ5NPD
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:warszawa grochów

Napisano 05 listopad 2013 - 07:34

Miałem na warsztacie niejeden raz i Albrechta i Kpo. Podstawowa wada obydwóch to bardzo słaba odporność na mocne sygnały z innych kanałów. Obydwa odbiorniki wymagają poprawy, robiliśmy to z pozytywnym skutkiem. Nadawczo zbliżony poziom, z Kpo więcej mocy z Albrechta lepsza modulacja z oryginalnym mikrofonem. Duży plus dla Kpo zmiana częstotliwości co 10Hz w Albrechcie co 1kHz. Plus dla Albrechta pamięć (pamięta częstotliwość i rodzaj modulacji). Osobiście kupiłbym tańsze Kpo i zainwestował w odbiornik.

PS. A jak chcesz zagrzmieć to kup MAGNUM OMEGAFORCE S45 z pierwszych serii :thumbsup:
0

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   Irek Płudy 

  • Użytkownik
  • Grupa: Whiskey Golf
  • Postów: 12
  • Rejestracja: 16-październik 13
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:KO02LI

Napisano 05 listopad 2013 - 08:31

Jarku a gdzie można kupić takie radio ? Szukam po internecie z mizernym skutkiem
0

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   Irek Płudy 

  • Użytkownik
  • Grupa: Whiskey Golf
  • Postów: 12
  • Rejestracja: 16-październik 13
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:KO02LI

Napisano 05 listopad 2013 - 09:08

Albo jeszcze inaczej zapytam, może ktoś poleci jakieś konkretne, z średnio-wyższej lub wyższej półki, sprawdzone radio CB na bazę, tak żebym w kosztach zamknął się do 1000 zł.
0

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   Kamil Goclaw 

  • Warszawska Grupa
  • Grupa: Whiskey Golf
  • Postów: 231
  • Rejestracja: 30-grudzień 12
  • Znak KF:SQ5WLF
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Warszawa Gocław (KO02NF)

Napisano 05 listopad 2013 - 09:28

Potwierdzam propozycje Jarka. Weź Omegaforce i będziesz super zadowolony. Modulacyjnie nie znajdziesz lepszego radia. Ja sam używam takiego. Podpytaj Jarka może ma w swoich zasobach takie radio na sprzedaż.
0

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   Chmarski 

  • 161 WG 030
  • Grupa: Whiskey Golf
  • Postów: 645
  • Rejestracja: 25-listopad 09
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Tam skąd się bierze wiatr...

Napisano 05 listopad 2013 - 10:41

Wyświetl postUżytkownik Kamil Goclaw dnia 05 listopad 2013 - 09:28 napisał

Modulacyjnie nie znajdziesz lepszego radia.

Pierwsze lepsze z brzegu...











... i Piotr Targówek doń mówiący.


0

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   Jarek Grochów 

  • Warszawska Grupa
  • Grupa: Moderator
  • Postów: 1051
  • Rejestracja: 24-listopad 09
  • Znak KF:SQ5NPD
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:warszawa grochów

Napisano 05 listopad 2013 - 10:56

Wyświetl postUżytkownik Irek Płudy dnia 05 listopad 2013 - 08:31 napisał

Jarku a gdzie można kupić takie radio ? Szukam po internecie z mizernym skutkiem

Delty, Omegi, Kpo co chcesz zapraszam Kobielska 15 :w00t:
0

#8 Użytkownik nie jest zalogowany   Irek Płudy 

  • Użytkownik
  • Grupa: Whiskey Golf
  • Postów: 12
  • Rejestracja: 16-październik 13
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:KO02LI

Napisano 06 listopad 2013 - 09:17

Znalazłem jeszcze takie radyjko Galaxy DX2517 ktoś miał z nim do czynienia ??
0

#9 Użytkownik nie jest zalogowany   Jarek Grochów 

  • Warszawska Grupa
  • Grupa: Moderator
  • Postów: 1051
  • Rejestracja: 24-listopad 09
  • Znak KF:SQ5NPD
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:warszawa grochów

Napisano 06 listopad 2013 - 11:23

Wyświetl postUżytkownik Irek Płudy dnia 06 listopad 2013 - 09:17 napisał

Znalazłem jeszcze takie radyjko Galaxy DX2517 ktoś miał z nim do czynienia ??

To samo co ALAN 555
0

#10 Użytkownik nie jest zalogowany   Irek Płudy 

  • Użytkownik
  • Grupa: Whiskey Golf
  • Postów: 12
  • Rejestracja: 16-październik 13
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:KO02LI

Napisano 06 listopad 2013 - 12:06

Niezbyt pochwalne opinie są na temat tego radia więc odpada :)
0

#11 Użytkownik nie jest zalogowany   Jacek_J 

  • Warszawska Grupa
  • Grupa: Whiskey Golf
  • Postów: 426
  • Rejestracja: 11-luty 11
  • Znak KF:SQ5PEV
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Jadów KO02TL

Napisano 06 listopad 2013 - 20:11

A ja bym chyba celował w Lincolna :thumbup:
0

#12 Użytkownik nie jest zalogowany   Obal 

  • Warszawska Grupa
  • Grupa: Administrator
  • Postów: 1983
  • Rejestracja: 16-listopad 09
  • Znak KF:SP5MCB
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:KO02LH

Napisano 06 listopad 2013 - 20:37

O ile pamietam Padre miał do sprzedania Generała, ale to moze już nie aktualne. No i cena pewnie wyższa niż 1k. ;)
0

#13 Użytkownik nie jest zalogowany   padree 

  • Warszawska Grupa
  • Grupa: Administrator
  • Postów: 1117
  • Rejestracja: 16-listopad 09
  • Znak KF:SQ5SAI
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Warszawa

Napisano 06 listopad 2013 - 20:54

Wyświetl postUżytkownik Obal dnia 06 listopad 2013 - 20:37 napisał

O ile pamietam Padre miał do sprzedania Generała, ale to moze już nie aktualne. No i cena pewnie wyższa niż 1k. ;)

Aktualne :)
0

#14 Użytkownik nie jest zalogowany   Krzemo 

  • Warszawska Grupa
  • Grupa: Administrator
  • Postów: 1468
  • Rejestracja: 16-listopad 09
  • Znak KF:sp5eds
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:KO02MI

Napisano 08 listopad 2013 - 11:52

Padree, a może coś się wymienimy z dopłatą ? np S-45 na Twojego Generała :welcome:
0

#15 Użytkownik nie jest zalogowany   Irek Płudy 

  • Użytkownik
  • Grupa: Whiskey Golf
  • Postów: 12
  • Rejestracja: 16-październik 13
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:KO02LI

Napisano 08 listopad 2013 - 12:12

Wymieniajcie się, ja zrezygnuje z tego Generała, to jest za drogo dla mnie jak narazie :) w tej chwili najbardziej obstaje przy najbardziej funkcjonalnym KPO DX 5000 a resztę funduszy przeznaczę na porządny zasilacz. To będzie chyba najlepsza opcja.
0

#16 Użytkownik nie jest zalogowany   padree 

  • Warszawska Grupa
  • Grupa: Administrator
  • Postów: 1117
  • Rejestracja: 16-listopad 09
  • Znak KF:SQ5SAI
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Warszawa

Napisano 08 listopad 2013 - 22:42

Krzemo call me to pogadamy. A wogóle to w przyszłym tygodniu może się zespontanimy w ciągu dnia co?
0

#17 Użytkownik nie jest zalogowany   Krzemo 

  • Warszawska Grupa
  • Grupa: Administrator
  • Postów: 1468
  • Rejestracja: 16-listopad 09
  • Znak KF:sp5eds
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:KO02MI

Napisano 09 listopad 2013 - 22:26

Ok zadzwonię Padree i sponton też ogarniemy :yes
0

Udostępnij ten temat:


Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych


free counters